Kulttuuriyhteistyö

Ähtäri on vireä ja vilkas kulttuurikaupunki. Taide ja tapahtumat rikastuttavat ja ilahduttavat myös Ähtäri Zoon vierailijoita ja matkailijoita lukuisilla tapahtumilla ympäri vuoden.

Tapahtumia, teatteria, konsertteja ja taidenäyttelyitä on tarjolla niin Ähtäri-hallissa eläinpuiston pääsisäänkäynnin yhteydessä ja myös hotelli Mesikämmen ja Ähtäri Zoo Kotieläintila toimivat ainutlaatuisina tapahtumapaikkoina. Kulttuuri kuuluu luonnollisena osana lomailuun ja matkailuun - taide ja tapahtumat tuovat mukavan lisämausteen vapaa-aikaan. Tapahtumat löydät ahtarizoo.fi ja ahtari.fi/tapahtumat sivujen kulttuurikalenterista.

Ähtärissä taide ja tapahtumat ovat läpi vuoden läsnä kuntalaisten jokapäiväisessä arjessa ja matkailijoiden myötä kulttuuritarjonta on myös valtakunnallisesti esillä. Tapahtumia, teatteria, konsertteja, taidenäyttelyitä tarjotaan pitkin vuotta luoden hyvinvointia alueen ihmisille. Ähtärissä tehdään työtä sen puolesta, että monenlaiset kunnassa toimivat ryhmät voivat osallistua kulttuurielämään niin tuottajina, kokijoina kuin harrastajinakin.

Ähtärin oman näköinen kulttuurityö on lisännyt kaupungin vetovoimaa ja tunnettuutta. Tunnettuus kumpuaa jo historian merkkihenkilöistä, jotka ovat viettäneet aikaansa Ähtärissä. Jotain erikoista on paikkakunnassa, jota ovat rakasteneet niin Jean Sibelius, Arvid Järnefelt, Hugo Simberg ja monet muut taiteilijat. Nykypäivän taiteilijoista kuvanveistäjä-professori Eero Hiironen on avannut taiteen ovia ympäri maailmaa upeilla vesiaiheisilla teräsveistoksilla. Teoksia on nähtävänä pysyvästi Pirkanpohjan taidekeskuksessa. 

Ähtäri kuuluu Etelä-Pohjanmaan maakuntaan, jonka maakuntastrategiassa kulttuuri on asetettu yhdeksi Etelä-Pohjanmaan liiton tärkeimmiksi painopistealueiksi. Ähtäri on mukana maakunnan kulttuuriyhteistyössä sen eri muodoissa. Yhteistyö antaa hyvät edellytykset kansainväliselle kulttuuriyhteistyölle sekä kulttuurivaihdolle.

Haluatko olla mukana kulttuurin tarjoajana tai tuottajana?
Täytä lomake ja otamme sinuun yhteyttä.

Olen kiinnostunut kulttuuriyhteistyöstä Ähtäri Zoon kanssa

VALITSE ALUE, JOKA PARHAITEN KUVAA YHTEISTYÖN LUONNETTA

YHTEISÖN TIEDOT

YHTEYSHENKILÖN TIEDOT

YHTEISTYÖEHDOTUS

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com